Das Kapital: BUY THE DIPS? Bloedbad in goud en zilverprijs.

Net als met andere grondstoffen, is de zilverprijs afhankelijk van het vraag en aanbod. De zilverprijs komt evenals goud tot stand op de COMEX, onderdeel van de grondstoffenbeurs in New York (NYMEX). Tegenwoordig valt de grondstoffenbeurs in New York echter onder de CME Group (van oorsprong de beurs van Chicago) vanwege een fusie in 2008.

Bijzonder aan de grondstoffenbeurs in New York is dat er nog steeds fysiek op de beursvloer wordt gehandeld. Klokslag 8.25 uur gaat de beursvloer open en begint de ‘open outcry’-handel. Zilverhandelaren kopen en verkopen dan op luidruchtige wijze zilver. Om 13.25 uur wordt de beursvloer weer gesloten.

Niettemin is de ‘ouderwetse’ beursvloer tegenwoordig van weinig belang voor de zilverkoers.

In 1992 werd namelijk CME Globex opgericht, het eerste wereldwijde elektronische handelsplatform in termijncontracten. In eerste instantie was CME Globex bedoeld als aanvulling op de handel op de beursvloer. Tegenwoordig is het echter de spil van (onder andere) de zilverprijs.

Zondagavond om 18:00 lokale tijd opent de elektronische handel en vrijdagmiddag om 17:15 sluit de handel. Zilver kan doordeweeks 24 uur per dag verhandeld worden via CME Globex. De zilverprijs fluctueert daarom onafgebroken, met uitzondering van het weekend en feestdagen.

De spotprijs van zilver wordt afgeleid van de prijzen van de termijncontracten (‘futures’) verhandeld op de CME Globex en de beursvloer in New York.

De spotprijs geeft weer hoeveel het zou kosten wanneer u een belofte op een directe levering van zilver koopt. Daarom gebruikt men voor de spotprijs de koers van de ‘future’ van de actiefste dichtstbijzijnde maand.

Grafiek: Zilverprijs kan met minimaal 20% stijgen Slim Beleggen.
Grafiek: Zilverprijs kan met minimaal 20% stijgen. 26 februari 2018. De zilverprijs kent niet bepaald een goede februarimaand. Het zilveren edelmetaal noteert op dit moment enkele procenten onder de slotkoers van de eerste maand van. Gratis registreren Ontdek meer Slim Beleggen!

Verleden zilverprijs met historische grafieken en verloop van de zilverprijs.
Verleden zilverprijs, ontwikkeling zilver koers. Naast de actuele zilverprijs, kan het ook interessant zijn om eens naar het verleden van de zilverprijs te kijken. Het verloop en de ontwikkeling over de afgelopen jaren. Op deze pagina ziet u een grafiek van de zilverprijs die tot 40 jaar terug gaat.

Actuele goudprijs vandaag per gram Inkoop Goud Amsterdam Inkoop Goud Amsterdam.
De actuele goudprijzen worden door Inkoop Goud Amsterdam dagelijks op de website aangepast. Als u vandaag onze website bezoekt, dan ziet u ook de goudprijzen die vandaag gelden. Vermeld is de goudprijs in gram met als valuta de Euro. Vaststellen gewicht in gram. Het gewicht van het goud of de sieraden die u inlevert wordt vastgesteld in aantal gram. Dat gebeurt met een geavanceerde weegschaal, die periodiek wordt geijkt volgens de geldende regelgeving. Tijdens het wegen krijgt u een duidelijke uitleg over het aantal gram en het aantal karaat. Een goudeerlijke zaak! Beluister ook de radioreportage die de TROS over Inkoop Goud Amsterdam heeft gemaakt of bekijk onze TV commercial op RTV NH. Ook de hoogste zilverprijs.

Dat is belangrijk. Zilverprijs, beleggen in zilver. Wat is vandaag de koers, de grafiek en actuele prijs van het zilver? Zoals goud is ook zilver een edelmetaal dat beperkt beschikbaar is. Zilver heeft de potentie om nog flink duurder te worden.

grafiek zilverprijs Archives Zilverprijs.
Wat is de zilverprijs van vandaag? Hoeveel is zilver waard per gram? Kortom, wat is de waarde van uw oude Zilver? Wij tonen u de actuele zilverprijs en laten u de waarde van uw Zilver berekenen. Bent u op zoek naar de actuele zilverprijs? Ga dan naar onze homepage! Bekijk de actuele zilverprijs en bereken de waarde van uw zilver. De zilverprijs is een volatiel iets, dat wil zeggen dat het onderhevig is aan flinke schommelingen. De zilverprijs grafiek hieronder laat dit goed zien.

Heeft de goud/zilver ratio zijn top bereikt? Goudhub.
Deze ratio is niets anders dan de goudprijs gedeeld door de zilverprijs. Hij zegt dus gewoon hoeveel duurder de goudprijs is dan de zilverprijs op een gegeven moment. De ratio heeft dus niets te maken met de prijzen van beide metalen in euro, dollar of gelijk welke munteenheid. Wanneer we een grafiek maken van deze verhouding tussen goud en zilver, dan ziet deze er de laatste 20 jaar als volgt uit.: klik op de grafiek voor een hogere resolutie. We zien dus op de grafiek dat de goudprijs gedurende de afgelopen 20 jaar nog drie maal even duur is geweest, in vergelijking met zilver, dan vandaag.

zilver Maarten Verheyen.
De zilverprijs noteert op het laagste niveau van de voorbije 18 maanden. De bodem kwam er op 7 juli fat finger en ik zie de prijs daar alvast niet meer onder gaan. Vanaf nu zouden we relatief snel boven de 20 moeten kunnen. Het is niet meteen het scenario dat ik voor 2017 had uitgestippeld. Ik heb herhaaldelijk 26 genoemd als koersdoel. Ik blijf overigens vasthouden aan die prijs, maar het zal eerder 2018 worden in plaats van 2017. Uitzonderlijke aanbieding Goud999. Goud999 heeft de afgelopen dagen een wel hele mooie zaak gedaan, we hebben, in bulk en eigenlijk redelijk uniek, een hele partij nieuwe zilveren munten van 1 kilogram kunnen aankopen. De korting die wij uitzonderlijk verkregen, rekenen we integraal door in ons aanbod voor onze klanten. Zolang onze voorraad strekt OP is hier echt defintief OP is dit het goedkoopste fysieke zilver. Deze munten zijn natuurlijk ook vlot verhandelbaar in de toekomst, ze hebben vandaag met voorsprong de kleinste marge tussen aankoop en verkoop!

De stijging is nu definitief ingezet Edelmetaal-Info.
Voor mij een indicatie dat het slimme geld een forse stijging van de zilverprijs aan ziet komen. Vrijdag vertelde ik u al over de extra goudtip die we vorige week naar onze TopAandelen-abonnees stuurden. Op basis van de koers/winst verhouding koop je dat aandeel nu met maar liefst 70% korting aan. Als de koersstijging van gisteren doorzet, dan sturen we morgen ook een extra zilvertip uit. Voor een spotgoedkoop zilveraandeel met onvoorstelbaar hoog koerspotentieel. Profiteer van 70% korting. En nog veel meer. Als nieuwe TopAandelen-abonnee profiteert u direct van de extra goudtip die u nu nog met 70% korting kunt aankopen. Daarnaast zult u profiteren van de koersexplosies die we voor goud en vooral zilveraandelen verwachten. Als TopAandelen-abonnee bent u de grote kudde op voor! Vandaag nieuw Bonus Rapport! Vandaag sturen we onze TopAandelen-abonnees een nieuw Bonus Rapport toe. We selecteerden de eerste drie aandelen waarmee we op een slimme manier gaan inspelen op de absolute megatrend van de komende 20 tot 30 jaar. De grafiek hieronder liet ik u dinsdag al zien.

zilverprijs Actuele zilverprijs vandaag.
Een kijkje op ebay leerde mij dat er veel premie in de zilverprijs zit. Er wordt op ebay namelijk 2 keer zoveel voor zilver gevraagd als de officiële zilverprijs. Ontvang gratis het goudrapport waarmee u kunt inspelen op de stijgende zilver en goudprijs. Klik hier om goudrapport aan te vragen. Actuele Goudkoers grafiek.


 

Goudkoers vandaag

Alle mogelijkheden kan u aanvinken binnen onderstaande goudgrafiek. U kan de goudprijs vandaag bekijken. U kan de goudkoers vandaagbekijken. Vergelijken met verschillende periodes kan. U kan selecteren wat de goudprijs per kilo is. En wat de goudprijs per gram is. Goud en zilver hebben ieder moment een prijs,